به گزارش پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رضا ملک زاده روز پنجشنبه در کنگره بیماری های التهابی روده در رشت اظهار داشت : این بیماری در کشورهای پیشرفته بیشتر شایع است و طی سال های اخیر در کشورهای جهان سوم نیز بروز یافته و به ویژه در خاورمیانه و آسیا رشد بیشتری داشته است. بیشترین شیوع این بیماری در اروپا و امریکا و به میزان ۳۷ در 100 هزار نفر است.
به گفته وی، بیماری های التهابی روده در ایران جزو بیماری های نادر است به طوری که تا ۳۰ سال پیش خبری از بیماریهای التهابی روده در کشور نبود؛ هرچند که در سالهای اخیر این بیماری در کشور شیوع پیدا کرده و تخمین زده می شود که نزدیک به ۴۰ هزار ایرانی به این بیماری مبتلا باشند و شیوع این بیماری در ایران 3 در 100 هزار نفر است
وی با بیان این که اسهال بلغمی خونی مزمن، مشخصه اصلی بیماریهای مزمن التهابی روده است، علت دقیق این بیماری را نامشخص دانست و گفت: بحث های زیادی پیرامون تاثیر عوامل ژنتیکی و محیطی بر بروز این بیماری وجود دارد. همچنین مطالعات متعددی روی این بیماری از جمله مطالعه ای بر روی یکهزار بیمار مبتلا در کشور انجام شده که یکی از دلایل این بیماری را عوامل ژنتیکی و ارثی نام برده است. از دیگر علل مهم شیوع این بیماری سبک زندگی است.
دکتر ملک زاده تاکید کرد: بسیار مهم است که قبل از ناتوان شدن فرد مبتلا به بیماری های التهابی روده، این بیماری تشخیص داده شود.
رئیس انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران گفت: متخصصان گوارش و کبد باید از این دسته از بیماران خود به شکلی جدی مراقبت و حمایت کنند ؛ به سوالات آنها به دقت و با حوصله پاسخ دهند؛ چرا که این بیماران عمدتا از درمان و بهبود خود ناامیدند.
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین در نشست خبری این کنگره که روز چهارشنبه 28 فروردین در پژوهشکده گوارش و کبد برگزار شد، نیز گفت:حقیقات نشان میدهد، مصرف پروبیوتیکها برای درمان بیماریهای گوارش مؤثر است؛ بیماران برای بهبود سریعتر ، بهتر است شیر، سرشیر، خامه و بستنی را بسیار کم مصرف کنند اما مصرف ماست و دوغ مانعی ندارد.
به گفته فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد، افراد دچار بیماری های التهابی روده می توانند یک زندگی و عمر کاملا طبیعی داشته باشند و لازمه این امر، جدی گرفتن بیماری، درمان و رها نکردن فرایند درمان و کنترل آن تخت نظر متخصص است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به گران بودن درمان بیماریهای التهابی روده گفت: نکته قابل تأمل در مسیر درمان این بیماران در کشور آن است که تقریباً همه داروهای مورد نیاز این بیماری در داخل تولید میشود و تا حدود زیادی تحت پوشش بیمهها قرار دارند.
وی گفت: میتوان ادعا کرد که ارزانترین درمان بیماریهای التهابی روده در ایران وجود دارد.
کنگره کشوری بیماری های التهابی روده روز پنجشنبه 29 اردیبهشت ماه 98 با حضور جمعی از پزشکان و متخصصان گوارش سراسر کشور در رشت گشایش یافت، در این کنگره دو روزه، اپیدمیولوژی بیماری های التهابی روده و علائم بیماری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. هفت پنل تخصصی نیز با موضوعات مرتبط با این بیماری و روشهای بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده، برگزار شد.
انتهای پیام