نتایج یک مطالعه وسیع آینده نگر مبتنی بر جمعیت که توسط محققان ایران و با همکاری جمعی از پژوهشگران بین المللی انجام شده، با اندازه گیری دقیق دمای چای سرو شده در درجات مختلف ، برای نخستین بار در جهان، شواهد بی سابقه ای از ارتباط مصرف چای داغ در دمای 60 درجه سانتیگراد و بالای آن با افزایش 90 درصدی خطر بروز سرطان سلولهای سنگفرشی مری ارائه کرده است

به گزارش پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، نتایج مطالعه : A prospective study of tea drinking temperature and risk of esophageal squamous cell carcinoma    که توسط دکتر فرهاد اسلامی، محقق پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با همکاری تیمی از پژوهشگران ایرانی و بین المللی، انجام و 20 مارس 2019 در مجله بین المللی معتبر سرطان، منتشر شده، از جمله مطالعات پیگیرانه حاصل از مطالعه بزرگ 22 ساله کوهورت گلستان (1376 تا کنون)، بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقا در ایران است که به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران و رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد این دانشگاه، با همکاری جمع بزرگی از محققان علوم پزشکی ایران و محققان بین المللی در تعدادی از معتبرترین مراکز تحقیقاتی جهان، در منطقه شمال شرق ایران با هدف شناسایی علل شیوع بالای سرطان مری در این منطقه به عنوان داغترین نقطه این نوع از سرطان در دنیا، بر روی بیش از 50 هزار نمونه شرکت کننده در مطالعه به اجرا درآمد.

 

 


این مطالعه جدید که یافته های ارزشمندی را ارائه کرده است، نتیجه 10 سال پیگیری بیش از 50 هزار فرد 40 تا 75 سال شرکت کننده در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان در بازه زمانی (2004 تا 2017) توسط دکتر فرهاد اسلامی و همکاران اوست که بر خلاف مطالعات قبلی، برای نخستین در جهان، با اندازه گیری دقیق دمای چای در درجات مختلف با روشهای اعتبارسنجی، به شکل عینی، ارتباط نوشیدن چای داغ با بروز كارسينوم سلولهای سنگفرشي مري (ESCC) را اثبات کرده است. طی این دوره بررسی نمونه ها، 317 مورد جدید سرطان مری ثبت شده است.

بر اساس نتایج مطالعه ، نوشیدن 700 میلی لیتر یا بیشتر از این مقدار چای ( تقریبا دو لیوان) در روز با دمای 60 درجه سانتیگراد و بالاتر در مقایسه با نوشیدن کمتر از 700 میلی لیتر چای در روز در دمای کمتر از 60 درجه سانتیگراد، خطر بروز سرطان مری را تا 90 درصد افزایش می دهد.


 نتایج این مطالعه به دلیل اهمیت یافته های جدید آن، بازتاب قابل توجهی در رسانه ها و سایت های علمی جهان یافته (1) و مورد توجه بسیاری از بازدیدکنندگان قرار گرفته است: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ijc.32220

 

آ

 

بازتاب گزارش در سی ان ان

 

اهمیت یافته های این مطالعه درحالیست که مطالعات قبلی - به جز سه مطالعه آینده نگر - همگی گذشته نگر بوده اند و ارتباط بین نوشیدن چای داغ و خطر بروز سرطان سلولهای سنگفرشی مری را با استفاده از اطلاعات ادراکی و ذهنی دریافتی از شرکت کنندگان گزارش کرده بودند. همچنین به دلیل محدودیت شواهد جهت نتیجه گیری قطعی سرطانزایی نوشیدن چای داغ  و متفاوت بودن تاثیر آن در دماهای مختلف ، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، مصرف نوشیدنی هایی با دمای بالای 65 درجه سانتیگراد را به عنوان «احتمالا سرطانزا» شناخته بود؛ اما یافته های دکتر فرهاد اسلامی و همکارانش برای نخستین بار، نتیجه نهایی این موضوع علمی را برای همیشه ، به طور دقیق مشخص کرده است.

 

ثبت جهانی سرطانزایی مصرف چای داغ به عنوان یکی از دستاوردهای مطالعه بزرگ کوهورت گلستان

 

آب و چای تنها نوشیدنی های مصرفی مردم  استان گلستان است؛ جایی که افراد آن عادت به نوشیدن چای بسیار داغ دارند.

پیش از این ، مطالعه بزرگ کوهورت گلستان به سرپرستی دکتر رضا ملک زاه که خود از نویسندگان مطالعه جدید است نیز با مطالعه بر روی بیش از 50 هزار نفر از مردم این منطقه، مصرف نوشیدنی های داغ را نخستین عامل خطر برای سرطان مری اعلام کرده و این یافته ، با عنوان اثبات « تاثیر مصرف نوشیدنی های داغ بر ایجاد سرطان مری به عنوان یکی از دستاوردهای مهم مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی ثبت جهانی شده است.

اکنون، پس از 10 سال پیگیری شرکت کنندگان مطالعه کوهورت (بین سالهای 2004 تا 2017 )، دکتر فرهاد اسلامی در مطالعه خود، تاثیر مصرف چای داغ در بروز سرطان مری را با اندازه گیری دقیق دمای آن در درجات مختلف با روشهای اعتبارسنجی اثبات کرده است.

متوسط مصرف روزانه چای سیاه و چای سبز در کل مطالعه دکتر اسلامی، به ترتیب 1174 و 42 میلی لیتر در روز بوده است.

در این مطالعه وضعیت اجتماعی و اقتصادی بیش از 50 هزار فرد شرکت کننده، همچون سطح سواد، داشتن اتومبیل شخصی،  موتورسیکلت، تلویزیون سیاه و سفید، تلویزیون رنگی،  یخچال فریزر، یخچال معمولی،  جاروبرقی، ماشین لباسشویی،  مصرف سیگار، مصرف ناس، تریاک و الکل، در نظر گرفته شده است.

 

 

پژوهشگران در این مطالعه، در طول مصاحبه با شرکت کنندگان، چای را با دمای 75 درجه سانتیگراد سرو می کردند و سپس از شرکت کنندگان می خواستند با نوشیدن آن بگویند آیا دمای آن به دمای مورد علاقه شان برای نوشیدن چای نزدیک است یا نه؟ برای کسانی که دمای پایین تری را ترجیح می دادند، پژوهشگران اجازه می دادند دمای چای 5 درجه دیگر کاهش یابد.

نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که کمتر از 700 میلی لیتر ( نزدیک دو لیوان) چای را با دمای بیش از 60 درجه سانتیگراد در روز می نوشند در مقایسه با افرادی که چای را در دمای پایین تری در طول روز مصرف می کنند شانس ابتلا به سرطان مری آنها دو برابر بیشتر است.

به گفته دکتر فرهاد اسلامی، محقق پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، بسیاری از مردم، نوشیدن چای ، قهوه و نوشیدنی گرم را دوست دارند اما چای داغ خطر بروز سرطان مری را به شدت افزایش می دهد.

پژوهشگر انجمن سرطان آمریکا ( American Cancer Society) گفت: مردم باید توجه داشته باشند که نوشیدنی های داغ را ولرم شده مصرف کنند.

 

چه کسانی بیشتر چای داغ می نوشند؟

نتایج این مطالعه نشان داد که سالمندان، مردان، ساکنین مناطق روستایی، افراد سیگاری (افرادی که قبلا سیگاری بوده اند یا در حال حاضر سیگار می کشند)، غیرترکمن ها، افراد با سطح تحصیلات یا سطح مالی پایین تر، و مصرف کنندگان ناس، مخدر و الکل، چای را در دمای بالاتری می نوشند.

همچنین طبق این یافته ها، افرادی که میزان بیشتری چای سیاه می نوشیدند، با احتمال بالاتری چای با دمای 65 درجه سانتیگراد یا بیشتر مصرف می کردند.

تمامی متغیرهای مربوط به دمای چای که در این مطالعه در نظر گرفته شده بودند، با خطر بروز کارسینومای سلول های سنگفرشی مری در ارتباط بودند.

نکته جالب آن که نوشیدن چای بسیار داغ از نظر خود فرد  نیز در مقایسه با نوشیدن چای سرد یا ولرم، با خطر بروز کارسینومای سلول های سنگفرشی مری در ارتباط بود.

بر اساس این یافته ها، فاصله زمانی کمتر بین ریختن چای در ظرف تا نوشیدن آن، با خطر ابتلای بیشتری مرتبط است، اگرچه به نظر می رسد فقط فواصل زمانی کمتر از 5 دقیقه گزارش شده توسط خود فرد با افزایش خطر بروز سرطان در ارتباط باشد.

یافته ها همچنین نشان دادند مصرف بیشتر چای سیاه، چای سبز، و ترکیب چای سیاه و سبز نیز با خطر بروز کارسینومای سلول های سنگفرشی مری ارتباط دارد.

 مصرف نوشیدنی ها و چای داغ باعث نفوذپذیری بیشتر مواد سرطانزا به داخل مجرای مری شده و افزایش احتمال ابتلا به سرطان را به دنبال دارد.

استفاده از نوشیدنی های داغ از جمله چای در دمای 65 درجه سانتیگراد در امریکا و اروپا نیز رایج است اما در آمریکای جنوبی، ترکیه، ایران و روسیه بسیار معمول تر است.

به گفته آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، سرطان مری هشتمین سرطان شایع در جهان است و سالانه 400 هزار مرگ ناشی از آسیب به مری بر اثر علل مختلف رخ می دهد


 
 1.
ttps://edition-m.cnn.com/2019/03/20/health/hot-tea-linked-to-higher-cancer-risk-study-intl/index.html?r=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190320102028.htm
https://wiley.altmetric.com/details/57331935#score
https://www.reddit.com/r/science/comments/b39riu/results_from_a_prospective_study_of_tea_drinking/
https://wset.com/news/nation-world/study-drinking-hot-tea-may-lead-to-cancer
http://www.sci-news.com/medicine/hot-tea-risk-esophageal-cancer-07013.html

انتهای پیام

مطالب مشابه